Alumnes d’Elisava, una de les facultats de disseny de la ciutat, han presentat l’interior d’un vagó càpsula del que ha de ser el mitjà de transport del futur i que fregarà velocitats supersòniques, l’anomenat Hyperloop. En aquest cas es tracta del disseny d’interiors de la proposta d’aquest transport que fa l’empresa HyperloopTT i que vol revolucionar la mobilitat del futur.

Repensar els interiors del transport del futur

Els 11 estudiants d’Elisava han treballat colze a colze amb l’equip d’HyperloopTT en el disseny i desenvolupament de l’interior d’una de les seves càpsules per maximitzar l’experiència del viatger i que sigui un espai únic, innovador i confortable. Les propostes dels alumnes es visualitzen en una maqueta de la càpsula de 2,30 metres de grandària i fabricada en impressió 3D.

La maqueta de 2,30 metres creada pels estudiants

Entre les propostes dels alumnes hi ha un sostre de pantalles que simulen el paisatge exterior, una butaca corba que abraça el passatger, un servei de reconeixement facial per accedir al tren i una proposta gastronòmica futurista.

El concepte de saló de casa

Salon, la proposta dels alumnes d’Elisava, permet al passatger continuar amb el seu dia a dia amb total normalitat, un espai diàfan i lliure d’obstacles. Els viatgers embarcarien a la càpsula per reconeixement facial i trobarien el seient gràcies a un sensor de moviment. Quan el passatger és a prop del seient, les llums LED s’activen.

Recreació de la proposta d’Elisava per als interiors de l’Hyperloop

Segons els responsables, el disseny de la butaca té una curvatura a la part del mig que n’harmonitza el disseny i transmet una forma tecnològica però luxosa. Aquesta va acompanyada d‘una taula, Hyper-Tray, específicament dissenyada per a l’interior de la cabina. El conjunt es descriu amb quatre moviments que permeten col·locar la taula en diferents posicions en funció de la tasca que fa l’usuari.

Detall de la butaca dissenyada pels estudiants d’Elisava

El Salon tindrà un espai comú perquè tots els viatgers puguin deixar l’equipatge a l’inici del viatge. També poden deixar les seves pertinences més petites sota el seient, en una safata elaborada amb fibra de carboni.

L’espai comú de la càpsula de l’Hyperloop

El somni d’Elon Musk

Hyperloop és un sistema de transport terrestre innovador per a persones i mercaderies que utilitza tecnologies de levitació i propulsió magnètica, aconsegueix els 1.200 km/h i es basa en una xarxa de tubs gairebé al buit pels quals circulen grans càpsules.

Aquest sistema es va batejar com a Hyperloop l’any 2012 i ho va fer, ni més ni menys, que l’empresari visionari i enginyer, Elon Musk. Si bé no s’espera que hi hagi rutes operatives fins, almenys, l’any 2030, la idea és poder viatjar a 1.000 quilòmetres per hora amb un transport que no és ni un tren, ni un avió. Això sí, de fer-se realitat, es podrà enllaçar Barcelona amb París en una hora i escaig i fer Madrid-Barcelona, de centre a centre, en només 38 minuts.