Mossos d'Esquadra

(ACN) La Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos d’Esquadra ha detingut dos agents del cos aquest dijous a Barcelona per un presumpte delicte de detenció il·legal, tortures i lesions. També s’investiguen quatre agents més, en aquest cas per un suposat delicte de detenció il·legal i tortures, segons informa el cos en un comunicat enviat aquest divendres.

Els fets van passar durant una actuació a Barcelona a finals del 2021. En concret, va ser una intervenció al carrer d’una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana.

Segons explica SER Catalunya, l’actuació va tenir lloc a l’Eixample, quan els agents investigats van anar a un bar gai per detenir un home que generava aldarulls. D’acord amb aquest mitjà, els agents van enmanillar-lo, presumptament van agredir-lo i van proferir-li insults homòfobs. Un cop detingut, però, no l’haurien dut a comissaria sinó que el denunciant assegura que el van deixar al mig del carrer al crit de “A veure si et violen”, segons SER Catalunya.  

La Direcció General de la Policia ha obert un expedient disciplinari als agents implicats i ha apartat del servei els dos detinguts, que han passat a disposició judicial.

Presó provisional amb fiança de 6.000 euros 

Després d’interrogar els dos agents, el Jutjat d’Instrucció 23 de Barcelona en funcions de guàrdia ha dictat presó provisional eludible amb una fiança de 6.000 euros. En cas que la dipositin, n’ha decretat un ordre d’allunyament mínim de 1.000 metres de la víctima, la prohibició de comunicar-s’hi, la retirada de passaport, la prohibició de sortida del territori i la personació periòdica davant els jutjats.