Foto: ACN

(ACN) El Departament de Justícia ha confirmat “contactes” amb els sindicats dels funcionaris de presons i espera poder reprendre negociacions la setmana vinent, segons han indicat fonts del Govern a l’ACN. Són uns contactes que es donen després que aquest dimecres hagi transcendit que el director de la presó Mas d’Enric, al Catllar (Tarragonès), Paco Romero, serà rellevat després de posar el seu càrrec a disposició de la conselleria, en el context de la mort, fa dues setmanes, d’una cuinera del centre a mans d’un reclús.

Es tracta del primer canvi en la cúpula directiva de les presons catalanes després d’aquest crim, que va acabar d’encendre els ànims dels funcionaris dels centres penitenciaris.

Els sindicats demanen dimissions

Els sindicats i treballadors van bloquejar els accessos als centres alguns dies i van demanar la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, però fins ara no s’havia rellevat cap alt càrrec. IAC-Catac i UGT han celebrat el relleu del director de Mas d’Enric però han considerat que “no és suficient”.