(ACN/redacció) Un total de 3.186 efectius dels Mossos d’Esquadra vetllaran per garantir la seguretat i l’ordre públic durant la nit de Cap d’Any a tot Catalunya. El dispositiu especial que s’ha dissenyat supervisarà i assegurarà el normal desenvolupament de les concentracions multitudinàries, festes i actes previstos i es faran controls de la policia administrativa. El dispositiu començarà a les 22 h de diumenge, 31 de desembre del 2023, fins a les 10 h de dilluns, 1 de gener, del 2024.

Per garantir la seguretat a la xarxa viaria, 625 agents faran 85 controls específics d’alcohol o drogues en vies interurbanes i nodes de comunicació. Alhora, la policia treballarà perquè els desplaçaments en transport públic també puguin fer-se sense incidències. Des del CECAT de Protecció Civil es farà seguiment la nit de Cap d’Any de possibles incidències amb l’operatiu de guàrdia a les sales de Barcelona i Reus.

Dispositius a escala municipal

A escala municipal, també s’activaran dispositius a través del pla de protecció civil municipal i també dels plans d’autoprotecció de festes de Cap d’Any que s’homologuen en l’àmbit municipal. El voluntariat de Protecció Civil (AVPC) també es mobilitzarà per fer funcions de suport als dispositius preventius.

D’altra banda, la Comissió de Protecció Civil de Catalunya ha homologat avui divendres, 29 de desembre, els plans d’autoprotecció (PAU) de la festa de Cap d’Any de l’Ajuntament de Barcelona a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i la festa de Cap d’Any del Poble Espanyol.

Reforç de la plantilla del 112

La nit de Cap d’Any és el segon episodi planificat de més activitat de l’any després de la nit de Sant Joan. Per garantir l’atenció de l’increment de trucades previst, es realitzarà un reforç del personal de les sales del 112. Així, a les franges punta s’incrementarà el torn en 18-22 gestors/es (un 129-140 %) respecte a una nit de diumenge-dilluns normal del mes de desembre.