mor francesc porret sant andreu

Francesc Porret, primer líder veïnal del barri de Sant Andreu del Palomar, ha mort aquest divendres a la matinada als 94 anys a causa d’un infart. Va ser el primer president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar i va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona el 2005. Era president honorífic de l’entitat veïnal que ell mateix va fundar juntament amb altres veïns l’any 1971 i també del Grup de Pintors de Sant Andreu.

A més, també era soci del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, que fa difusió de la història de Sant Andreu.

Fundador de l’Associació de Veïns de Sant Andreu

“Francesc Porret ha estat sempre una persona vinculada al nostre poble de Sant Andreu del Palomar” explica Miquel Ruiz, actual president de l’entitat veïnal que el mateix Porret va fundar a principis dels anys 70. “Va millorar el nostre poble quan començava la democràcia” afegeix.

I és que aquest activista de Sant Andreu va reivindicar moltes millores socials per al barri. Algunes de les primeres demandes veïnals van ser la reparació d’unes fuites de gas prop del carrer de Soldevila i també reclamar una escola i una zona verda als terrenys de la Pegaso, juntament amb l’associació de veïns de la Sagrera.

Porret, un activista molt estimat a Sant Andreu

Francesc Porret ha estat un activista molt estimat a Sant Andreu i diverses entitats del barri, com ara la Unió Esportiva Sant Andreu, l’associació de veïns o el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias han lamentat la seva pèrdua a través de les xarxes socials o del web de l’entitat.