Endesa ha retirat ja el transformador que va quedar malmès per la fuita d’aigua que va deixar sense llum 500 veïns de l’Eixample i n’ha instal·lat un altre. L’apagada es va produir el dia de Nadal i es va allargar 17 hores. Aquest divendres a la tarda es preveu que els veïns afectats es puguin connectar un altre cop a la xarxa i, per tant, que es pugui retirar el generador que es va instal·lar al carrer.

Ha calgut una grua per retirar el transformador que va quedar inservible el dia de Nadal a causa d’aquesta fuita d’aigua i per col·locar-hi el nou. A partir de les 19.30 h, l’operació ha finalitzat, i els veïns s’han tornat a connectar a la xarxa convencional.

A punt d’instal·lar el transformador nou

S’avança la retirada del transformador

Aquesta operació s’ha avançat unes hores al que estava previst aquest dijous a la tarda. D’acord amb el calendari actual, la previsió és que durant la tarda els abonats puguin reconnectar-se a la xarxa elèctrica. Tot sembla indicar que el grup electrogen que ha donat llum als 500 veïns durant aquests dies es podrà retirar entre aquest divendres i aquest dissabte.

Els comerços abaixen persianes durant les obres

Els comerços de la zona afectada es queixen de la repercussió negativa per als seus negocis, per la manca de visibilitat però sobretot pel soroll que fa i perquè el carrer d’Aribau ha quedat tallat en aquest punt de Consell de Cent. Mentre es fan els treballs, han hagut d’abaixar les persianes.

De fet, un corredor d’assegurances que representa quatre restaurants de la zona ha explicat a betevé que els negocis afectats faran reclamacions. Alguns d’aquests establiments tenien menjar i reserves que han hagut d’anul·lar. A banda, hi ha veïns que tenien productes alimentaris a la nevera o el congelador, com marisc, que han hagut de llençar a les escombraries.

Segueixen investigant l’origen de la fuita d’aigua

La investigació continua en marxa per aclarir l’origen de la fuita d’aigua que es va localitzar ahir. A hores d’ara, fonts d’Aigües de Barcelona no descarten que sigui aigua de reg o clavegueram, un extrem que ahir tècnics d’Endesa descartaven. Aigües de Barcelona insisteix que els resultats de les anàlisis de l’aigua que sortia per la fuita els dies 25 i 26 indiquen la presència d’aigua residual de clavegueram. Ara, posen el focus a aclarir com es va produir la fuita trobada dijous perquè abans, asseguren, no hi era.

Segons l’empresa, un dels aspectes que no està clar és que la xarxa d’aigua va estar hores fora de servei el dia de Nadal, quan es va produir l’apagada, però la fuita no va minvar.