La nova torre de pràctiques del Parc de Bombers de la Vall d’Hebron permet una millor preparació dels operatius i és una de les millores que ha incorporat Bombers de Barcelona amb l’increment de dotació en formació i intervenció que ha rebut per part de l’Ajuntament.

La nova torre d’entrenament té una alçària de planta baixa més vuit pisos i ha costat 2,5 milions d’euros. Aquesta construcció permet simular situacions diferents com ara incendis, rescats d’altura o intervencions en blocs d’habitatges, amb diferents recorreguts. Se suma a les ja existents en els parcs de la Zona Franca, Llevant, Sant Andreu i Montjuïc.

Nova ambulància 4 x 4

El Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) ha incorporat també una ambulància amb tracció a les quatre rodes per circular en entorns rurals i forestals. És un vehicle inèdit en l’àmbit metropolità de Barcelona. També s’ha adquirit un suport de llitera dissenyat per a la circulació per corriols.

Aquesta unitat oferirà servei ordinari a tot Barcelona, però especialment als barris de muntanya de Sarrià, Gràcia, Nou Barris i Carmel, ja que tenen la base al parc de Vall d’Hebron. Ara bé, també està pensada en serveis per camins no asfaltats o en situacions meteorològiques extremes com aiguats, gelades o nevades.

Els Bombers de Barcelona han fet 60 serveis al dia

En la presentació de la nova torre de pràctiques, els Bombers de Barcelona han fet balanç de les actuacions dutes a terme aquest 2023. Durant l’any, fins al 21 de desembre, el Servei de Protecció Civil, Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPCPEIS) ha dut a terme més de 21.000 serveis. Això suposa una mitjana de 60 serveis per dia.

D’aquestes sortides, més d’un miler s’han produït en habitatges. De les intervencions, 1.625 han estat focs interiors, els quals 1.088 han tingut lloc en habitatges. També han fet serveis com sanejaments de construccions o apuntalaments, actuacions per temporal de pluja o fuites d’aigua, escapaments de gasos o vessament de líquids, entre d’altres. A això cal afegir les tasques preventives que duen a terme per minimitzar el risc d’incendi, entre d’altres.