Els Mossos d’Esquadra han detingut 28 persones com a presumptes autores de robatoris amb violència o intimidació al carrer. Ho han fet durant aquest cap de setmana de la Puríssima, és a dir, entre el divendres 6 i diumenge 9 de desembre. Els arrestos han estat possibles gràcies a la forta presència policial i a l’actuació ràpida dels agents, que en alguns casos han agafat els lladres i carteristes “in fraganti”.

Col·laboració ciutadana

La col·laboració ciutadana a l’hora de descriure els autors dels robatoris ha permès als Mossos localitzar alguns dels carteristes que havien fugit del lloc dels fets. Segons la policia catalana, l’avís al 112 per part dels testimonis ha estat cabdal per poder actuar amb rapidesa i detenir els lladres.  Ciutat Vella és el districte que acumula més detencions, amb un total de 15. El segueixen l’Eixample amb cinc, Sants-Montjuïc amb quatre, Sant Martí amb dues i les Corts i Nou Barris amb una detenció a cada districte.

Geolocalització del delinqüent

Entre les actuacions policials més rellevants, hi ha la que es va produir durant la matinada de diumenge al districte de Sant Andreu. Una persona va sostreure el mòbil a una vianant. Gràcies a la geolocalització de l’aparell, la víctima va seguir el delinqüent en un vehicle al mateix temps que informava la policia. Es van desplegar diverses patrulles i l’actuació dels Mossos va permetre detenir els dos autors del robatori i recuperar el mòbil.

Altres actuacions policials

Al districte de Sants Montjuïc, els Mossos van veure com tres joves intentaven robar a unes persones, però quan es van adornar de la presència dels agents van fugir. Tot i això, van ser interceptades i detingudes. Això va passar a la una de la matinada i en el moment de l’arrest, un dels delinqüents va utilitzar un esprai pebre contra els policies.

Dissabte, al districte de Ciutat Vella, uns agents del Grup de Delinqüència Urbana van detenir quatre persones que havien rodejat a una altra i li havien tret el mòbil. El mateix dia i al mateix districte, tres persones van robar una cartera. Va ser a la sortida d’una discoteca i la descripció que va fer la víctima va permetre detenir els autors dels fets i retornar els objectes sostrets.