Aparador destrossat al Passeig de Gràcia

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut 18 persones pels robatoris amb força i saquejos a comerços que es van produir durant les protestes i manifestacions per l’empresonament del raper Pablo Hasél. Els detingus són majoritàriament menors (12), que no pertanyen a cap grup organitzat i que van aprofitar l’anonimat que proporcionava la gran quantitat de persones concentrades per realitzar actes de pillatge. El dispositiu continua obert i la policia no descarta més detencions.

Més de la meitat tenen antecedents policials relacionats amb delictes contra el patrimoni, majoritàriament.

Els primers actes vandàlics a entitats bancàries i assalts a comerços es van iniciar el 16 de febrer. Poc després, les policies catalana i municipal van iniciar una investigació per localitzar i detenir-ne els autors. Els Mossos van identificar diverses persones que presumptament haurien participat directament en els fets delictius.

Cinc dels detinguts es dedicaven a revendre el material robat

Fins ara, a Barcelona s’han detingut vuit persones i a altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona se n’han detingut 10 més. Segons informa la policia, entre els detinguts hi ha cinc receptadors, és a dir, persones que s’encarregaven de revendre el material sostret.

“Barcelona s’està convertint en la capital de la guerrilla urbana i no pot ser”