Parlem amb el sonidista i realitzador Quino Piñero, sobre els seus documentals musicals fets a Etiopia “Roaring Abbys” i “New voices in an old flower”.

Una conversa que ens porta a gaudir de la música tradicional de la ciutat a Addis Abeba, i de l’enorme varietat musical del país, on existeixen més de vuitanta nacionalitats i cultures diferents a les muntanyes, deserts i boscos d’Etiòpia. Parlem de com els nombrosos instruments tradicionals han estat substituïts per teclats electrònics i molts grups locals es componen d’una sola persona que canta i toca els teclats. Tot i així, encara queden músics dispersats pel país que toquen la música que els van ensenyar els seus pares i mares.

També conversem de la ciutat a través de “New voices in an old flower”, i de com l’escena musical contemporània d’Addis Abeba segueix desconeguda en una expressió de la vida quotidiana i del procés de transformació de la ciutat. El documental explora aquesta vitalitat musical, observant la pluralitat de la ciutat i de la seva gent.

A la segona hora sentim una selecció de músiques que surten a tots dos documentals.

Escolteu el programa sencer aquí: