S’apropa el Nadal 2019 i ja hi ha qui està pensant com decorar casa seva per aquestes dates tan especials. Per això, 2.500 floristes i decoradors de l’estat espanyol s’han reunit aquest cap de setmana per estudiar quines són les tendències que es portaran en la decoració del Nadal 2019. Des de fa 36 anys, Mercabarna-flor reuneix les millors escoles d’art floral d’aquí i prestigiosos artistes internacionals per descobrir decoracions innovadores per a les festes més tradicionals. Enguany predominen tres tendències que us expliquem a continuació:

Kitsch

És la millor opció per a aquells que opten per una decoració de Nadal trencadora. Segons expliquen els experts, es tracta d’un estil divertit i extravagant, que pretén cridar l’atenció barrejant colors estridents o àcids amb tons clars, com el rosa xiclet o el blau cel. La tendència podria ser definida així: “Com més elements, millor”. S’usen molts materials vintage que es barregen amb elements trencadors, com, per exemple, ninots de neu de color rosa brillants.

Estil funcional

Aquest estil nadalenc és més minimalista i sobri. Busca la combinació de plantes amb pocs colors, decorades amb boles i estrelles amb tons metàl·lics. Predominen els colors alumini, bronze, plata, ferro oxidat, or vell… També hi ha molta presència d’espelmes, fustes o teles càlides, per trencar la fredor d’aquesta tendència funcional. Els que opten per aquest estil també utilitzen peces decoratives amb materials reciclats o vintage.

decoració nadal

Luxós urbà

Aquesta és la tendència més recarregada. Els tradicionals avets de Nadal es decoren amb daurats, velluts i materials pesants, com ara canelobres o guarniments brillants. Podríem dir que malgrat que és tendència 2019 és la més clàssica de totes.

decoració nadal

El director general de Mercabarna, Josep Tejedo, ha explicat que el fet que especialistes estrangers vinguin a compartir coneixement —en referència a les demostracions que s’han fet al llarg del dia— comporta que Mercabarna-flor sigui el centre d’atenció de tendències florals.