El Museu Picasso ha acollit aquest dissabte 12 hores de lectura continuada a micro obert del poema ‘Liberté’, escrit per Paul Éluard l’any 1941 a França després de l’ocupació alemanya. El poema va esdevenir una icona després que els avions de la Royal Air Force (RAF) britànica en distribuís milers de còpies per tot França l’any 1943, i el va convertir així en un cant a la llibertat i l’esperança. Des de llavors, ha estat traduït a més de 25 idiomes, musicat i reivindicat des de molt àmbits.

Des de les 12 h i fins a les 24 h, persones del món de la cultura, l’espectacle, la poesia o el cinema han recitat el poema oferint-ne diferents versions, i ho han fet juntament amb familiars de Paul Éluard i Pablo Picasso. També s’ha convidat la gent del públic que hi acudia a pujar a l’escenari i participar oferint les seves mirades del text. L’impulsor de l’acte, Vicenç Altaió, n’ha reivindicat la vigència en els temps actuals i la importància del món de la cultura quan, segons Altaió, la llibertat es veu amenaçada.

La lectura s’ha fet en el marc de l’exposició “Pablo Picasso, Paul Éluard. Una amistat sublim”, que se centra en l’amistat entre els dos artistes i posa de manifest els vincles entre els mons de la pintura i la poesia. La mostra acollirà també altres activitats relacionades i es podrà visitar fins al 15 de març del 2020.