L’Alternativa, el Festival de Cinema Independent de Barcelona, ha guardonat ‘Nos défaites’, de Jean-Gabriel Péirot, amb el Premi Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials, dotat amb 4.000 euros. El jurat l’ha premiat per haver convertit un institut en un laboratori polític i cinematogràfic capaç de reflexionar en les problemàtiques actuals que han viscut les polítiques d’esquerres a França.

Pel que fa al Premi Curtmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials, de 2.000 euros, s’ha atorgat a ‘D’un château l’autre’, d’Emmanuel Marre, pel seu relat sobre les relacions humanes i la seva complexitat, mentre que ‘Meseta’, de Juan Palacios, ha rebut el Premi Film Nacional, dotat també amb 2.000 euros. En aquest cas, el jurat ha valorat la capacitat del director de fer un guió sobre la despoblació ple de situacions originals.

Després d’una setmana de festival en què s’han projectat 165 pel·lícules i el públic ha pogut gaudir de 60 convidats, a més de diverses activitats, la 26a edició de l’Alternativa ha repartit nou premis i quatre mencions especials. El certamen busca oferir projeccions independents que no s’acostumen a veure a la cartellera comercial convencional.

Palmarès de l’Alternativa 2019

Premi Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials: ‘Nos défaites’, de Jean-Gabriel Périot (França). Menció especial: ‘Erde, de Nikolaus Geyrhalter (Àustria).

Premi Curtmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials: ‘D’un château l’autre’, d’Emmanuel Marre (Bèlgica). Menció especial: ‘Orbainak’, de Jorge Moneo Quintana (Espanya).

Premi Film Nacional de l’Alternativa Oficials: ‘Meseta’, de Juan Palacios (Espanya). Menció especial: ‘Las letras de Jordi’, de Maider Fernández Iriarte (Espanya).

Premi Don Quixot de Llargmetratge Internacional de l’Alternativa Oficials: ‘Swarm’ season, de Sarah J. Christman (Estats Units). Menció especial: ‘Zumiriki’, d’Oskar Alegría (Espanya).

Premi Antaviana – Mentoring Projecs de l’Alternativa Professional: ‘O autor das ánimas’, de Pablo Lago Dantas (Espanya).

Premi Kinolux – Mentoring Projects de l’Alternativa Professionals: ‘El nido’, d’Eva Valiño (Espanya).

Primer Test del REC: ‘El rastro firme’, de Fernando Gómez-Luna (Espanya).

Premi Acció Curts de Dones Visuals: ‘El bus de la cárcel’, de Sandra Reina (Espanya).

Premi Acció Curts Aluzine: ‘Tormenta de verano’, de Laura García (Espanya).