Els xiringuitos de Barcelona no obriran a les platges de la ciutat aquest estiu

, arran de la crisi del coronavirus. Així ho ha anunciat el president de l’Associació dels Serveis de Temporada de les Platges de Barcelona, Israel Flores, que ha explicat que aquest dilluns presentaran a l’Ajuntament la renúncia formalment i demanaran el retorn íntegre dels diners abonats pel cànon de la concessió.

L’Ajuntament els vol retornar la part proporcional

Preguntat per la petició dels restauradors de les guinguetes, el tinent d’alcalde Albert Batlle ha respost amb una proposta alternativa: el retorn de la part proporcional dels diners per a les setmanes que no hagin pogut obrir els xiringuitos. D’aquesta manera, el govern municipal és partidari que els bars de la platja obrin la resta de temporada: “El que és raonable és esperar les properes setmanes per veure quin matís es pot agafar”.

Els responsables dels xiringuitos, però, no estan satisfets amb aquesta proposta. Flores ha dit que “és insuficient” perquè la reducció d’aforament als locals “farà inviable que puguem donar un servei a la platja sense perdre quantitats molt elevades de diners”. El president de l’associació també ha advertit que l’obertura dels xiringuitos “posaria en risc les empreses operadores”.