El dissenyador i interiorista Jaime Beriestain ha anunciat que traspassa el local situat del número 167 del carrer de Pau Claris, a la Dreta de l’Eixample, on fins ara hi havia el seu cafè restaurant i “concept store”, molt popular a Barcelona. L’artista xilè, que fa gairebé dues dècades que viu a la ciutat, ho ha explicat al seu compte d’Instagram.

Beriastain, que es defineix com a una persona que no es deixa “vèncer fàcilment per les adversitats”, assegura que sent “tristesa” per la notícia. I explica que, després de set anys “intentant portar el negoci de la millor manera possible”, es veu obligat a “prendre la decisió de tancar la ‘concept store’ permanentment”.

El motiu, segons relata el mateix interiorista, és que “hem viscut uns anys molt difícils a partir de l’1 d’octubre del 2017” i afirma que “des del referèndum, les vendes van caure un 40 %“, circumstància que diu que ha estat “impossible” redreçar. Tot i això, Beriastain diu sentir-se “molt content” per “haver creat alguna cosa que no existia a Barcelona i potser en molt poques parts del món set anys enrere”.

El dissenyador xilè, responsable entre d’altres de l’interiorisme de l’Hotel Palace, va inaugurar el seu primer local a Barcelona l’any 2010. Inicialment, l’establiment era una botiga conceptual, tot i que, tres anys després, es va traslladar al local del carrer de Pau Claris i el va transformar en un cafè restaurant del que se n’han fet ressò publicacions com ‘Vogue’, ‘Elle’, ‘The Wall Street Journal’, ‘Forbes’ i ‘Vanity Fair’, entre d’altres.