El darrer temporal de mar ha tornat a fer mal. Quan encara no s’havien recuperat de les destrosses del temporal Gloria, de finals del mes de gener, tot un seguit de temporals de llevant han continuat malmetent el litoral barceloní.

Onades de més de cinc metres

Segons la xarxa de boies de Ports de l’Estat, a la boia situada davant del Port de Barcelona es registraven onades de més de 5 m d’altura i de fins a 5,5 m entre dimarts i dimecres.

altura de les onades a Barcelona. Font: Puertos del Estado

Unes dades que s’enfilaven dos metres més en el cas de la Costa Brava, on la boia que hi ha al cap de Begur registrava una onada màxima de 7,42 m.

Destrosses sobretot al litoral central i nord

Tal com informa l’Àrea Metropolitana de Barcelona, han estat les platges del nord de Barcelona les més afectades per aquest darrer temporal, quan encara no s’havien recuperat dels temporals anteriors i, especialment de l’històric Gloria.

Platja de la Barceloneta aquest divendres, 24 d’abril. Font: AMB

Els casos més cridaners són potser els de les platges de Badalona i Montgat, on el nou esglaó causat pel nou temporal queda més que manifest i on ha quedat malmès també el passeig marítim.

A Barcelona també s’ha deixat sentir a les platges, on l’aigua ha tornat a tocar alguns equipaments de les platges de la ciutat com les dutxes de la Barceloneta, que avui deixaven clarament al descobert els fonaments.

No tot són males notícies

Les platges s’aniran regenerant de forma natural, sempre que no hi hagi més temporals en els propers mesos.

A més a més, tal com informa l’Àrea Metropolitana de Barcelona, no hi ha hagut gaire afectació al mobiliari del litoral, atès que primer el Gloria i després la covid-19 han impedit que es poguessin muntar ara com ara.