L’alcalde Trias, acompanyat d’una comitiva, participarà en la sessió plenària del Congrés Redefinim l’Agenda Urbana, que debatrà sobre la innovació tecnològica en les “smart cities” i l’Open data. A Hyderabad, el govern municipal vol que Barcelona revalidi el lideratge al capdavant de les grans ciutats i àrees metropolitanes del món. De fet, l’Assemblea General de Metròpolis designarà l’alcalde com a primer copresident d’aquesta xarxa mundial de ciutats. En el congrés, l’alcalde ha afirmat que “són les grans ciutats del món i les seves àrees metropolitanes les que estem impulsant el creixement econòmic a escala mundial”. Trias està convençut que Barcelona pot col·laborar amb ciutats de l’Índia després de comprovar “els esforços” que fan per afrontar els reptes globals i “com posen en pràctica solucions innovadores per millorar la qualitat de vida de les persones”. Durant la intervenció, l’alcalde ha assegurat que “volem liderar la revolució digital del segle XXI, de la mateixa manera que Barcelona va ser una de les ciutats que va liderar la Revolució Industrial”.

Barcelona també reivindicarà un reconeixement més important per a la dona en la presa de decisions dels organismes internacionals, a través de la Xarxa Internacional de Dones de Metròpolis, que presideix la regidora Francina Vila.

[Foto portada: Ravikiran Rao]

Els representants municipals també viatjaran a Bombai, on Trias i el tinent d’alcalde Antoni Vives es reuniran amb l’alcaldessa de la ciutat, Snehal Ambekar, i establiran contactes amb representants de l’àmbit econòmic. L’alcalde clourà la seva primera estada oficial a l’Índia amb una intervenció a la conferència “Barcelona, a social dream” organitzada per Mumbai First, una institució rellevant que promou el desenvolupament i la promoció de la ciutat més gran de l’Índia des de la col·laboració publicoprivada.