DIEGO ARCO, president del Casal Argentí de Barcelona "Sol·licitem tres coses, que s'ampliï el termini d'inscripció fins al 15, que la forma de demostrar que la persona està regular només sigui amb la presentació del NIE en vigor i que l'Ajuntament lliuri els certificats d'empadronament en el moment de fer la inscripció."

El Palau Robert és el centre establert per recollir les sol·licituds dels ciutadans d’estats membres de la Unió Europea que fa un any que viuen a Catalunya i els ciutadans extracomunitaris que acreditin tres anys de residència. Segons alguns testimonis, aquest matí s’han format cues al vestíbul del palau però en general els tràmits s’han pogut fer sense entrebancs.

Ampliar els terminis i simplificar la documentació

Aquesta inscripció per poder votar el 9-N hauria d’haver engegat l’1 d’octubre però va començar ahir. Per aquest motiu, la Generalitat està estudiant que es pugui ampliar el període per apuntar-s’hi. De moment, Francesc Homs ha dit que es prorrogaran els terminis sense detallar res més. Precisament des del Casal Argentí de Barcelona reclamen que els immigrants puguin inscriure-s’hi fins al 15 d’octubre.

També sol·liciten que puguin acreditar només amb el NIE que viuen a Catalunya en lloc de fer-ho amb el certificat de residència perquè, segons afirmen, triguen 15 dies a obtenir-lo. Diego Arco, president de l’entitat, ha demanat que l’Ajuntament lliuri els certificats d’empadronament en el moment de fer la inscripció. “És un altre tràmit que requereix més temps del que tenim per presentar tota la documentació”, s’ha queixat Arco.