L’acampada de la plaça de Catalunya va començar dijous després d’una manifestació d’estudiants en favor de la consulta del 9-N i finalment ha durat tres dies. La primera nit, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana van retirar cap a la una de la matinada la vintena de tendes que s’hi havien instal·lat. Desenes de joves van optar llavors per quedar-s’hi dormint al ras i així ho van fer també la nit de divendres a dissabte, amb només tres tendes muntades a la plaça.

Durant aquests tres dies hi han fet assemblees i xerrades explicatives sobre la desobediència civil com a mecanisme de transformació política. Entre 30 i 70 persones han participat en diversos moments de l’acampada, que en principi es volia mantenir fins al 9 de novembre i després es va dir que hi seria fins aquest diumenge. L’alcalde, Xavier Trias, havia dit que toleraria l’acampada sempre que no s’eternitzés, però el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha insistit aquests dies que s’havia de desallotjar perquè les ordenances no permeten acampar al carrer.

Ahir a la nit, l’assemblea es va reunir per decidir quan retirar-se de la plaça. Durant més de dues hores, s’hi van sentir arguments a favor i en contra de quedar-s’hi, però poc abans de la mitjanit es va votar i la majoria va optar per marxar (12 vots a favor de quedar-se, 68 en contra i tres abstencions).

El comunicat que van penjar tot seguit al blog de Desobeïm valora l’acampada com un èxit i com un exercici de fet de la desobediència mitjançant l’autogestió durant tres dies de l’espai ocupat a la plaça de Catalunya. “Els canvis en la conjuntura política ens ha fet reconsiderar l’acampada com una tàctica adient a l’escenari que es preveu actualment”, es diu, abans d’advertir que “el poble haurà d’estar alerta per impedir qualsevol retrocés o dilatació en la consulta del 9 de novembre” i anunciar que la coordinació de Desobeïm convocarà noves mobilitzacions.