GABRIEL COLOMÉ, cap del Grup Municipal del PSC "Si la Barceloneta ha esclatat, és perquè el govern municipal no hi ha estat. On era Mercè Homs quan el conflicte es coïa a la Barceloneta? De vacances, com vostè, senyor Trias. No es preocupi, li queden uns mesos perquè arribin les vacances." XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Quan una regidora del seu grup va intentar posar ordre, què van fer vostès? La van deixar, als peus dels cavalls, i va haver de plegar. Vostè ho sap tant bé com jo. Jo he rebut dues vegades ja els veïns de Ciutat Vella. Ni un m'ha demanat la dimissió de la regidora, ni un. Els polítics sí, vostès sí. I vostès que han governat haurien de ser molt més responsables del que són. Perquè això és tirar coets deixant la mà agafada al coet i li explota a la mà, que és el que li passa a vostè."

En el torn de preguntes del plenari, el grup socialista ha exigit una resposta del govern “per les reiterades demandes ciutadanes i polítiques, d’assumpció de responsabilitats per part de la regidora de Ciutat Vella”. El líder socialista, Gabriel Colomé, ha tornat a criticar la manca d’acció municipal per evitar la crisi dels apartaments turístics i ha dit que, quan va començar el conflicte, tant l’alcalde, Xavier Trias, com la regidora, Mercè Homs, estaven de vacances. L’alcalde, Xavier Trias, ha respost a Colomé dient que s’ha reunit dues vegades amb els veïns i, en cap ocasió, no li han exigit la dimissió de la regidora Mercè Homs.

En un debat agre que ha recollit episodis del passat, Trias ha afirmat que, durant el govern socialista, quan la regidora de Ciutat Vella Itziar González va “intentar posar ordre” al districte, el PSC “la va deixar als peus dels cavalls, i va haver de plegar.

L’alcalde de Barcelona ha demanat més responsabilitat al PSC i li ha recordat que és el partit que va governar durant la darrera legislatura.