ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Si al final el que es constata és que el govern municipal consenteix la infracció sistemàtica de la normativa municipal i de les ordenances en base a criteris polítics o ideològics, ens obligaria a recórrer a altres instàncies no municipals com podria ser la mateixa justícia."

Alberto Fernández Díaz ja va denunciar la setmana passada que el marcador incomplia les ordenances municipals perquè està penjat en un edifici catalogat. El líder municipal del PP ha explicat aquest dimarts que han demanat explicacions per carta al govern i al districte de Ciutat Vella i que un cop recollides les respostes, si no són convincents, estudiaran “iniciatives extramunicipals”, com ara recórrer a la justícia.

Pel president del Grup Municipal del PP, el marcador de Sant Jaume o l’actuació del govern amb l’acampada pro consulta a la plaça de Catalunya demostren que l’executiu de Trias “consenteix la infracció sistemàtica de la normativa municipal i de les ordenances basant-se en criteris polítics o ideològics”. “És una situació greu que el govern no pot acceptar”, ha dit Fernández Díaz.

Reclama el pressupost de 2015 abans del 15 d’octubre

El líder municipal del PP ha fet aquest dimarts una petició a l’alcalde, Xavier Trias, perquè presenti el pressupost municipal de 2015 en comissió o bé al ple abans del 15 d’octubre. Fernández Díaz ha assegurat que l’alcalde té “l’obligació moral” de fer-ho, malgrat que creu que “Trias espera que passi el temps per signar la pròrroga pressupostària”. El dirigent popular ha afegit que l’alcalde “usa el debat independentista de pretext per no complir amb les seves obligacions”. Per Fernández Díaz, Trias té “les prioritats equivocades”.