L’exalcalde de Barcelona Xavier Trias s’ha referit aquest dilluns al matí a la reunió de Jaume Collboni amb el rei Felip VI. En una entrevista a la SER, Trias ha dit que ell, com a alcalde, ha rebut el rei sense cap problema, i ha afegit, però, que la conversa que tindria ara amb ell seria molt diferent. L’exalcalde a afirmat que “l’important és explicar al rei el que se li ha d’explicar: que no estem contents de com actua” i ha assegurat que “el rei hauria de tenir una actitud diferent”.

Trias ha denunciat “pressions” de la Casa del Rei a empreses catalanes perquè marxessin de Catalunya durant el procés i s’ha referit al discurs del monarca després de l’1-O. Ara bé, l’exalcalde no veu amb mals ulls la trobada i ha afirmat, en una clara referència a l’exalcaldessa Colau: “El que és ridícul és tenir instal·lats els reis al Palauet Albéniz i no saludar-los i, en canvi, després anar a un sopar”.

Neus Munté: “És una teatralització”

Per la seva banda, la portaveu del Grup Municipal de TriasxBCN, Neus Munté, ha titllat la reunió de Collboni amb el monarca de ser una “teatralització” que permet que es parli d’això i no d’altres coses que afecten els veïns. I ha afegit: “Estaria bé que aquesta trobada servís perquè el rei conegués les reaccions a les declaracions que va fer el 3 d’octubre del 2017″.