La reunió del rei Felip VI i Jaume Collboni al Palauet Albéniz no ha estat ben rebuda per una part de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona. Un dels grups municipals més contundents ha estat ERC. La portaveu dels republicans, Elisenda Alamany, ha assegurat que “feia 17 anys que un alcalde no feia agenollar Barcelona davant d’un Borbó” i ha afegit que en aquest cas, el monarca té un pare “tacat per la corrupció”. Alamany també ha criticat que ho hagi fet “un alcalde, que segons els Comuns, és progressista”.

En una roda de premsa, que s’ha produït minuts abans de la trobada de Collboni amb el monarca, Alamany li ha demanat que reconsiderés la decisió d’anar a l’audiència. Finalment, però a les 12 h tots dos s’han trobat al Palauet Albéniz.

BComú recorda a Collboni que “Barcelona és majoritàriament republicana”

Per la seva banda, el portaveu de Barcelona en Comú, Jordi Martí ha tret importància a la trobada i l’ha situat en la normalitat entre institucions. Ara bé, també ha assegurat que “no sé quines millores pot suposar aquesta reunió per a la ciutat” i ha recordat a Collboni que “Barcelona és majoritàriament republicana”.