El líder de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha parlat sense embuts de la transició espanyola i ha dit que creu que “els socialistes estaven al darrere” del cop d’Estat del 23-F. En una entrevista a ‘Aquí Catalunya’, a la Cadena SER, Trias ha assegurat que la transició espanyola va anar “més que bé” en alguns aspectes, però no va servir per solucionar l’encaix territorial. Arran d’això, ha etzibat: “Potser encara hi ha alguns innocents que creuen que el senyor Tejero estava al darrere del cop d’Estat?”.

Trias apunta que darrere del 23-F hi havia els socialistes. “Ja ho saben. Diran que estic gagà, que estic gran, però és evident”, afegeix. Diu que el cop d’Estat va frenar el desenvolupament autonòmic. “Va ser el que va passar. Va acabar el 23-F, va canviar el govern i el primer que va fer el PSOE va ser la LOAPA”. Trias, però, no ha volgut donar noms, i ha dit que no sap si Felipe González n’estava al corrent. “No em vull ficar en més embolics”, ha dit.

“Jo he rebut el rei al Palau Albéniz sense cap problema”

Trias també s’ha referit a la reunió del rei Felip VI amb Collboni d’aquest dilluns. Assegura que l’alcalde “viu de la propaganda”, i recorda: “Jo he rebut el rei al Palauet Albéniz sense cap problema”. Assegura, però, que si ara es trobés amb el monarca la conversa seria diferent que en ocasions anteriors. “Se li ha d’explicar al rei que no estem contents”, defensa Trias. “Vostè ha d’entendre la situació de Catalunya”, ha dit que li diria.

“Collboni m’ha trucat perquè ens veiem”

Sobre l’oferiment que va fer la setmana passada a l’alcalde per evitar que Colau entri al govern municipal, Trias ha explicat que Collboni li ha trucat. “M’ha dit que em trucarà perquè ens veiem”, ha dit. El líder de TriasxBCN assegura, però, que primer l’alcalde ha de definir d’una vegada què vol fer. Intueix, això sí, que “més aviat li agrada bastant la senyora Colau”. Dit això, però, reitera la seva voluntat de plegar de la política. “Ni faré d’escolanet de Collboni, ni de cap de l’oposició”, conclou.