Marga Marí-Klose s’ha posat al capdavant del govern de Nou Barris amb tot un bagatge acadèmic d’investigadora i experta en política social i infància. Des d’aquest punt de partida, aquesta legislatura suposa per a ella el repte de posar en pràctica la teoria per reduir les desigualtats i, sobretot, els seus efectes, especialment sobre la infància. Ho fa al districte que té els índexs de renda més baixos de la ciutat i amb una desigualtat àmplia respecte a la resta.

“Un districte amb desigualtats, però cohesionat”

Marí-Klose, procedent d’Eïvissa, ja ha viscut una audiència pública i tres plenaris (dos extraordinaris de constitució i cartipàs, i una sessió ordinària) en què temes com els problemes d’accés a l’habitatge i els desnonaments han tornat a protagonitzar les sessions.

“Cal fer possible que haver nascut a Nou Barris no suposi una minva de possibilitats”, afirma Marí-Klose. També vol aprofitar precisament la força del teixit associatiu de Nou Barris: “Vull destacar la capacitat de demandar allò que creuen que cal per millorar les condicions de vida de les persones. És un barri amb moltes desigualtats, però també considerablement cohesionat”.

Visió integral per millorar la seguretat i la convivència

Els darrer mesos les qüestions de la seguretat, l’incivisme i la convivència també han estat qüestionades al districte. En aquesta línia, Marga Marí-Klose creu que és un tema que s’ha d’abordar amb una visió integral, com l’accés a l’habitatge i la inserció laboral. “Si hi ha un problema d’habitatge, si es viu en un pis amb condicions precàries, hi ha més possibilitats que s’utilitzi més l’espai públic de forma intensa. A més, cal que la gent es pugui integrar al món laboral”.

Un equip socialista i noubarrienc

Marí-Klose es converteix en la quarta regidora dona de Nou Barris consecutiva, després de Janet Sanz (BeC), Irma Rognoni (CiU) i Carmen Andrés (PSC). S’ha envoltat d’un equip format per consellers del districte, que s’han encarregat, juntament amb els tècnics, d’introduir-la en els ets i uts del territori. Sheila Maria Guerra com a consellera tècnica, procedent del PSC Nou Barris, i el conseller portaveu Andrés Rodríguez, provinent directament del sector comercial de Nou Barris. Com a gerent ha recuperat el portaveu anterior del PSC Nou Barris, Gabriel Duarte, amb una àmplia trajectòria com a conseller al districte.

El currículum acadèmic

La regidora actual de Nou Barris és llicenciada en Antropologia i doctora en sociologia per la Universitat de Barcelona, a més d’haver cursat i aconseguit altres títols a la universitat Complutense de Madrid, la Freie de Berlín, la de Harvard i la de California Los Angeles (UCLA). La seva experiència està lligada especialment a la investigació i l’ensenyament a la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat de Barcelona, i ha escrit diversos articles sociològics, a més de ser coautora del llibre ‘Itinerarios de vida: Educación, trabajo y fecundidad en las mujeres’. Marga Marí-Klose compaginarà la regidoria de Nou Barris amb les regidories d’Infància, Joventut i Gent Gran, i la de Discapacitat Funcional.