Palau Sant Jordi

L’empresa municipal B:SM ha denegat la petició del partit d’extrema dreta Vox a fer un acte de precampanya al Palau Sant Jordi el dia 30 de març. Fonts de B:SM han explicat a betevé que l’agenda del Palau sempre està molt plena i justament el dia que ha requerit el partit polític “ja estava programat de fer-hi unes tasques de manteniment imprescindibles inajornables”.

En un comunicat, el partit d’extrema dreta ha denunciat que la negativa de l’Ajuntament respon a “motivacions polítiques” i ha anunciat que, com a resposta, organitzaran una concentració a Barcelona el proper dia 30 de març. Vox indica que quan van fer petició de reserva el 15 de febrer, l’Ajuntament no va mencionar en cap moment les tasques de manteniment i asseguren que la cancel·lació els va arribar el 25 de febrer. Com a resposta, la formació ha enviat un burofax a B:SM perquè considera que l’empresa municipal ha actuat “de mala fe i amb una decisió arbitrària i discriminatòria”.

Per la seva banda, Barcelona Serveis Municipals ha explicat que el funcionament és sempre el mateix: l’empresa o entitat organitzadora de l’acte fa primer una prereserva i, després, B:SM procedeix a fer, o no, la confirmació, segons la disponibilitat de l’espai.

Precisament, l’alcaldable del PSC a l’Ajuntament, Jaume Collboni, va demanar a l’alcaldessa Ada Colau que no autoritzés l’acte d’aquesta formació amb l’argument que “fomenta l’odi i el discurs contra les dones, el col·lectiu LGTBI i les persones migrades”.