Vox ha presentat una querella criminal contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i contra diferents responsables de l’empresa pública Barcelona Serveis Municipals, B:SM, per no permetre celebrar un acte del partit d’ultradreta al Palau Sant Jordi.

L’Ajuntament ha al·legat treballs de manteniment de les instal·lacions entre els dies 28 i 30 de març, quan la formació volia fer ús de l’espai. Vox argumenta que aquests treballs no havien estat esmentats “durant la signatura del contracte, ni en el pagament del 50 % de la quantitat que ho formalitzava, ni en les visites de responsables” del partit “a les instal·lacions per fer els treballs de preparació de l’esdeveniment per al 30 de març”.

La formació ultra considera que el consistori ha comès els delictes de prevaricació administrativa i denegació de prestació de serveis públics i es querella contra l’alcaldessa, però també contra la directora de la divisió de l’Anella Olímpica i el Fòrum de BSM, Carmen Lanuza, el president del Consell d’Administració de BSM, Eloi Badia, i el vicepresident del Consell d’Administració de BSM, Gerardo Pisarello.

“No deixarem que actuïn impunement”

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania i Esports, Jaume Asens, ha assegurat que no deixaran que l’extrema dreta actuï impunement a la ciutat, i que estaran “vigilants que no es passin un mil·límetre del marc de convivència de què ens hem dotat”.

Asens ha conclòs que en cap cas se senten intimidats per Vox, i que ara “no només ens trobarem a les urnes, sinó que també ens trobarem als jutjats”.