LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "Els centres residencials on hi ha menors tutelats no tenen places suficients i especialment no tenen places especialitzades suficients. I per tant el que acaba havent-hi són menors que necessiten un tractament específic, acaben estant en un centre més normalitzat i acaben escapolits d'aquests centres. Per tant nosaltres fora dels centres ampliem educadors i els ampliarem encara més a partir de gener."

La tinenta d’alcalde ha reclamat places específiques suficients per a aquests menors, coneguts com els nens de la cola. “El que acaba passant és que menors que necessiten un tractament específic acaben estant en un centre més normalitzat i acaben escapolits d’aquests centres”, assegura Ortiz.

A banda de l’increment de dos educadors, l’any que ve l’Ajuntament també té previst incrementar la plantilla d’educadors als centres de serveis socials de tots els districtes. El 2016 s’han augmentat en 15 educadors, el 2017 en seran 17; el 2018, 10; i el 2019, 10 més.

Segons fonts municipals, aquest 2016 l’Ajuntament ha reforçat econòmicament entitats que treballen amb menors. Per exemple, el conveni de l’Ajuntament de Barcelona amb la Fundació ADSIS s’ha incrementat aquest any de 36.000 euros a 64.000 euros l’any, de manera que la fundació ha pogut incrementar un educador a la seva plantilla. També hi ha acords amb entitats que tenen pisos on realitzen un seguiment socioeducatiu per a joves sense llar amb un pressupost total de 130.000 euros l’any.