Segons el popular Villagrassa, “la campanya d’ANC i Òmnium Cultural de cobrir les ciutats amb llaços grocs” és una mostra “d’incivisme” que vulnera les ordenances municipals i “embruta les ciutats, perjudica els arbres i els monuments” que es paguen amb els diners de tots els ciutadans.

Per aquesta raó, el president del PP a la província de Barcelona ha demanat que es denunciïn aquestes “infraccions” de manera que se’n puguin perseguir els autors i que siguin ells els qui assumeixin el cost de la reparació dels danys provocats.

El president del grup Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va demanar aquest dissabte a l’Ajuntament que es retiressin els llaços grocs de les faroles, arbres i estàtues i va denunciar que Trias “concedia privilegis a l’ANC per empaperar la ciutat de color groc”. Concretament, Fernández Díaz ha denunciat “les tires de plàstic groc” que s’han penjat a les faroles de l’avinguda Diagonal i ha anunciat que demanarà explicacions al govern municipal per saber si s’han concedit permisos. La ciutat de Terrassa va retirar fa una setmana els llaços grocs de diferents monuments de la ciutat.

Fonts de l’ANC han explicat que totes les accions de país groc es fan durant uns dies concrets i després es retiren i, per tant, consideren que no es malmet el mobiliari urbà. Les mateixes fonts expliquen que, en alguns casos, s’han penjat cintes durant tres o quatre dies i després han estat reitardes pels mateixos voluntaris ; en altres ocasions, la decoració s’hi quedarà fins al 9-N.