RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "És una exigència democràtica. És una exigència ètica (...) Sóc perfectament conscient que l'alcalde ha negat aquestes informacions. Per tant, nosaltres li volem donar a l'alcalde l'oportunitat que pugui negar-ho en el ple."

Gomà diu ser conscient que Trias ja ha negat totes les informacions però considera que l’alcalde també ha te tenir l’oportunitat de negar-ho al ple. Assegura que no vol entrar a valorar la veracitat o no de les dades que va publicant ‘El Mundo’, i desvincula la polèmica del procés sobiranista i la proximitat del 9-N. Creu que és essencial aclarir si realment l’alcalde de Barcelona està sent investigat.

A part d’aquest prec a l’alcalde, ICV portarà una proposició que insta el govern municipal a elaborar un pla de rescat social que pugui entrar en vigor como a molt tard a principis de 2015. Es tracta d’una bateria de mesures que haurien d’ajudar a garantir l’accessibilitat als serveis bàsics, el dret a l’habitatge o a la seguretat alimentària, parant especial atenció als infants. El pla suposaria una inversió de 150 milions d’euros. Una quantitat que, per Ricard Gomà, és del tot accessible per l’Ajuntament de Barcelona, de manera que no entendria, diu, que no hi donés suport.