Pràcticament sense deixar treva, avui 'El Mundo' hi ha tornat. En un titular de la portada i també en el d'una pàgina interior hi ha posat un número de compte suís que atribueix a l'alcalde. El diari manté que, segons un informe de la policia espanyola, els diners es van transferir de Suïssa a un altre compte d'Andorra. Ha estat la reacció espontània d'uns veïns amb l'alcalde, aquest matí a Can Batlló, on ha tornat a negar que té diners a l'estranger. És més, arran de la informació apareguda avui, Trias ha decidit ampliar la querella que ha presentat contra el diari i els autors de la notícia per injúries i calúmnies. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Estic absolutament al·lucinat que es vagi dient que tinc comptes i he donat ordres d'ampliar la querella que aquest matí es presentava amb tots aquests temes. Crec que és impresentable que el que investiga la policia es converteixi en una cosa dels mitjans públics sense que estigui contrastada." En la querella anunciada ahir, que s'ha acabat registrant aquest matí a Madrid, es demana que la justícia requereixi als bancs andorrans i suïssos si tenen comptes a nom de Xavier Trias. En paral·lel a la via judicial, l'alcalde ha iniciat avui els tràmits per demanar a les entitats d'aquests dos països certificats conforme ell no té diners a l'estranger. Una prova amb què es vol demostrar que les notícies del diari, segons Trias, són falses.

Trias ja ha formalitzat la querella contra ‘El Mundo’ i els autors de la notícia publicada aquest dilluns, que l’acusa de tenir gairebé 13 milions d’euros a Andorra. Ho ha fet el mateix dia que el rotatiu publica una nova informació, que inclou un número de compte des del qual ‘El Mundo’ manté que, segons un informe policial, Trias va transferir els diners a un banc andorrà. La transferència es va fer, afegeix el diari, el 10 de febrer de 2013 i acte seguit el dipòsit suís es va cancel·lar.

Aquestes informacions van ser negades taxativament per l’alcalde, qui aquest dimarts ha repetit que tot el que s’està publicant són “falsedats” i per això ha anunciat l’ampliació de la querella per les noves dades aparegudes, que el poden inculpar. Trias, que ha dit que està “al·lucinat”, ha insistit en una carta remesa al diari que la notícia falta a la veritat, suposa una afectació al seu bon nom i reputació i n’exigeix una rectificació.