JAUME COLLBONI, president de la Federació de Barcelona del PSC "El que volem saber en primer lloc és si hi ha o no hi ha una investigació en curs, com sembla que ha insinuat aquest matí el ministre de Justícia. És molt important que sapiguem per l'interès de Barcelona però també de la democràcia si tenim o no tenim un alcalde sota investigació i, per tant, sota sospita." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Jo no faig judicidis de valor. Però sí que demano absoluta transparència, la màxima informació i que la informació que avui s'ha publicat sigui objecte d'informació fins al final." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Xavier Trias forma part de CDC, un partit que està implicat en casos de corrupció molt greus. És un entorn que resta una capacitat de credibilitat enorme a qualsevol persona que hagi tingut una vinculació molt directa amb aquest entorn." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "A nosaltres ens ha agradat la velocitat i contundència amb què ha reaccionat el senyor Trias, i per l'altra doncs donar-li també de manera prudent el que és el benefici del dubte fins que s'aclareixi."

El president de la Federació de Barcelona del PSC, Jaume Collboni, ha afirmat que és important aclarir si hi ha “un alcalde sota investigació”, per l’interès de Barcelona i “també de la democràcia”. En una línia similar ha parlat el líder del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, que ha reclamat “absoluta transparència” i que la informació publicada “sigui objecte d’investigació fins al final”.

El president d’Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha dit que la informació publicada a ‘El Mundo’ no es pot descontextualitzar del moment polític que viu Catalunya i ha anunciat que faran seguiment del cas. A més, Portabella ha elogiat la “velocitat i contundència amb què ha reaccionat el senyor Trias” i ha demanat respecte per la presumpció d’innocència.

Des d’Iniciativa, Ricard Gomà ha respost de forma més crítica i ha comparat l’alcalde amb altres presumptes casos de corrupció a Convergència. Segons l’ecosocialista, el fet que l’alcalde, Xavier Trias, formi part d’un partit “implicat en casos de corrupció molt greus” li “resta una capacitat de credibilitat enorme”. Per tot això, ha exigit transparència i que es faci públic si realment Trias està sent investigat.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha desmentit amb rotunditat que hagi tingut o tingui comptes a Suïssa o a Andorra i ha anunciat que emprendrà accions legals contra ‘El Mundo’.