ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "La conseqüència d'aquests acords és la hipoteca d'almenys 111 milions d'euros de recursos de l'ajuntament de Barcelona que aniran destinats a la compra d'aquests immobles i al desenvolupament posterior per garantir el seu ús (...) L'únic que li preocupa al senyor Trias és actuar de banquer del senyor Mas."

Pel president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, aquests acords “surten molt cars a la ciutat”. Els populars calculen que l’adquisició d’aquests immobles i el conveni per construir el centre penitenciari obert que substitueixi la Model hipotecaran almenys 111 milions d’euros dels recursos municipals. Una xifra que surt dels 45 milions que es descompta del deute de la Generalitat amb el consistori, més la inversió de 66 milions d’euros que, segons Fernández Díaz, caldrà fer per donar-los un ús.

És per això que el líder dels populars ha acusat Trias de deixar de banda els interessos de la ciutat per “fer de banquer” del president Artur Mas. Creu que operacions com aquestes no responen a necessitats de Barcelona, sinó que es fan com a pretext “per fer un regal” a la Generalitat.