Segons informa TV3, després que l’advocat de Junqueras i Romeva interposés una demanda pel vídeo en què apareixien els seus defensats dins de la presó, un jutjat d’Arganda del Rey n’ha prohibit la seva difusió. El jutge obliga a retirar totes les imatges publicades en el suport que s’hagi difós. L’ordre només afecta les imatges de Junqueras i Romeva, ja que són els que han interposat la demanda i, en un principi, la decisió judicial no afecta les imatges de Forn. 

El sospitós de gravar el vídeo s’ha fugat

Segons ha avançat ‘El Periódico’, el pres sospitós d’haver enregistrat les imatges estava de permís fins al diumenge 3 de juny, però no va tornar a la presó.  Segons el diari, l’home acabava la condemna aquest 4 de juny, un dia després de la fuga. Dos dies després, l”Ara’ va publicar les imatges gravades prèviament.

L’intern compartia mòdul anomenat de respecte amb Junqueras, Romeva i Forn, i era un home de confiança per la direcció del centre penitenciari. La investigació que està encara oberta haurà de determinar com es van gravar les imatges, però tot sembla indicar que el sospitós ho va fer amb un rellotge espia.