Per això, ha explicat Celaá, l’executiu espanyol ha donat “instruccions als bancs perquè el govern català pugui abordar els pagaments que corresponen a un govern autonòmic” sense que sigui necessària la supervisió d’Hisenda del Govern espanyol. Es tracta d’un fet que ja va avançar dilluns el vicepresident català i que evidencia el final de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

La ministra portaveu ha confessat que el màxim problema d’Espanya és, actualment, “la integritat territorial” i, per aquesta raó, el govern treballarà amb l’objectiu de “normalitzar institucionalment el país” des de diferents fronts, amb “la Constitució en una mà i el diàleg a l’altra”.

“El tema de Catalunya és un transversal al Govern, però a qui correspon el diàleg és al president”, ha afirmat Celaá. Precisament, el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, mantindrà una reunió bilateral amb el president Quim Torra. No serà l’única, Celaá ha deixat clar que el líder del PSOE es trobarà amb tots els presidents autonòmics.