GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "Cap alcalde des de l'any 79, Narcís Serra, havia tingut una valoració tan baixa i congelada en el temps". ÀNGELS ESTELLER, regidora del PP "No entenem perquè l'Ajuntament s'ha de gastar 8.000 euros en aquest baròmetre quan hem qüestionat el mètode en com s'està fent. I en aquest sentit nosaltres veiem com l'electorat del PP desapareix". JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "L'alcalde Trias aprova amb un 5 pelat, un 5,1, però ens sembla que és molt lluny de la valoració que hauria de tenir l'alcalde de la ciutat". JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "És la tasca ben feta del partit, tan a Catalunya com a la ciutat de Barcelona, el que fa que mantinguem aquesta segona posició als dos llocs".

Des del PSC, el portaveu Gabriel Colomé ha destacat que Xavier Trias “és l’únic alcalde que no ha arrencat en valoració”. Colomé ha atribuït els bons resultats d’Esquerra a “l’efecte Junqueras” i ha remarcat que la intenció de vot dels socialistes vagi a l’alça respecte l’últim Baròmetre. “Per primer cop, el PSC para la caiguda lliure a les enquestes, això no passava des de feia temps. Vam tocar fons i comencem a pujar”.

La portaveu del Grup Municipal del PP, Àngels Esteller, ha criticat que el consistori gasti diners públics en aquest baròmetre perquè consideren que el mètode que es fa servir no és l’adequat. “Desapareixen el 50% dels votants del PP”, ha lamentat Esteller. La regidora ha destacat que Alberto Fernández Díaz és el líder més ben valorat entre els seus electors.

Des d’ICV-EUiA, Joaquim Mestre creu que el govern de Trias no ha donat resposta als principals problemes dels barcelonins que destaca el Baròmetre com ara l’atur. Mestre, a més, considera que el 5,1 que rep l’alcalde “queda lluny de la valoració que hauria de tenir l’alcalde de la ciutat”. El portaveu ecosocialista ha destacat l’increment en intenció de vot de la coalició des de les eleccions de 2011 com a reconeixement de la feina feta a l’Ajuntament i la ciutat.

El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, ha assenyalat que el Baròmetre del mes de juny és la tercera enquesta que situa ERC en segona posició en intenció de vot a Barcelona. Portabella ho atribueix a “la tasca ben feta del partit a Catalunya i a Barcelona”. “Estem satisfets del resultat tot i que cal continuar treballant amb humilitat”, ha afegit el líder republicà.