Trias ha explicat a l’entrevista que el deute que la Generalitat ha contret amb l’Ajuntament “s’acabarà cobrant i potser ens el paga el senyor Montoro”. L’explicació de l’alcalde es basa en les mesures econòmiques que aprova aquest divendres el Consell de Ministres, que garanteixen el pagament a 30 dies als proveïdors. “No té lògica que l’Estat pagui els proveïdors i no es quedi el meus”. L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament de Barcelona ja paga a 30 dies, i per tant l’Estat no hi intervindrà. “En canvi, pot passar que sóc com un proveïdor i vull cobrar, podria ser que en els propers dies ens digués que el senyor Trias té raó i li hem de pagar”.

L’alcalde ha dit que l’equip de govern ha complert amb el que va demanar el plenari, que es rectifiqués part de l’acord amb Spanair, i així ho han fet. En referència al recurs contenciós administratiu del PSC pel conveni, Trias ha dit que no entén que es vulgui judicialitzar el tema de Spanair “quan ells han donat 45 milions a la companyia a canvi de res”. S’ha mostrat sobtat pel comportament d’algun grup i ha confessat que se sent atrapat: “Aquest divendres mateix em sentiré atrapat tres o quatre vegades al plenari”.

Decisions sobre el comerç, d’aquí a menys d’un any

Els horaris comercials també han estat un dels temes a què ha hagut de respondre l’alcalde. Trias és partidari d’obrir els comerços uns dies concrets, amb més afluència de turisme, com els caps de setmana de juliol i agost.

Tot i aquest posicionament, l’alcalde considera que cal arribar a un acord amb els comerciants de la ciutat i no ha volgut donar pressa per assolir-lo, “m’és igual d’aquí a sis mesos o un any i mig”. Sí que ha apuntat que “d’aquí a l’any que ve hem de prendre decisions”. La voluntat de Xavier Trias és trobar una solució que beneficiï tant les grans zones comercials com el passeig de Gràcia o el centre de la ciutat, com els eixos comercials dels barris.

El director d’Informatius de BTV, Xavier Muixí, ha conduït l’’Entrevista a l’alcalde’, que ha tingut la participació dels directors de ‘La Vanguardia’, José Antich; ‘El Periódico’, Enric Hernández, i ‘El Punt Avui’, Xevi Girgó. L’entrevista s’ha pogut seguir en directe al web de BTV Notícies i via Twitter amb l’etiqueta #triasbtv.