La modificació permetrà als 3.457 ajuntaments de l’estat amb superàvit poder reinvertir-lo. Així ho han anunciat aquest dimecres el secretari d’Estat d’Administracions Públiques, Antonio Beteta ,i el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Iñigo de la Serna. Beteta ha dit que la mesura pretén que els ajuntaments “puguin reinvertir el remanent obtingut en inversions garantides sostenibles, és a dir, que l’aplicació no els faci caure en dèficit en aquest exercici ni en els posteriors”.

L’Ajuntament de Barcelona serà un dels grans beneficiaris d’aquesta mesura, ja que els comptes municipals de 2012 van deixar un resultat positiu de 60 milions d’euros. L’Administració disposa en total de 381 milions d’euros a la caixa. Diversos partits polítics i el Consell de Ciutat han demanat destinar aquest superàvit a polítiques socials i d’ocupació.

El Consell de Ministres també aprovarà mesures per posar fre a la morositat i permetre que els pagaments a proveïdors es puguin fer a 30 dies. En aquest sentit la tinenta d’alcalde d’Economia i Ocupació, Sònia Recasens, va presentar un informe pel qual la ciutat havia reduït el temps d’espera del pagament a proveïdors, de 50 a 32 dies.