Manuel Valls

L’alcaldable per Barcelona amb el suport de Ciutadans, Manuel Valls, ha demanat al PSOE, PP i Ciutadans un gran pacte de país «que garanteixi la governabilitat dels partits constitucionalistes, sense condicionaments de formacions polítiques alienes a l’ordre constitucional“.

A través d’una carta dirigida als líders de les tres formacions, Valls afirma que el resultat de les eleccions andaluses són l’exemple del que la democràcia espanyola ha d’evitar i els demana que no pactin amb l’independentisme ni amb l’extrema dreta.

Segons Valls, «seria una greu irresponsabilitat no estar a l’altura dels grans desafiaments als quals s’enfronta la democràcia espanyola i la construcció europea» i insisteix en una política d’Estat que abandoni el pensament a curt termini i permeti al país fer un gran pas endavant. Valls també carrega contra l’alcaldessa Ada Colau i ha reclamat “evitar que Barcelona sigui la palanca de l’independentisme”.

El candidat a l’alcaldia de Barcelona Joaquim Forn, ara en presó provisional i encausat en el judici contra el Procés, ha criticat el gest de Valls, a qui ha qualificat de “candidat dels partits del 155”. En un tuit, Forn ha remarcat que, amb aquesta missiva, Valls “destapa les seves cartes” i s’apropa al partit ultradretà Vox.

El candidat de Ciutadans també ha rebut crítiques del socialista Jaume Collboni, ja que ha demanat a Valls que es desmarqui de la ultradreta.