El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que no permeti un acte polític que Vox farà al Palau Sant Jordi el 30 de març. Collboni té la confirmació que el partit d’extrema dreta ha reservat aquest equipament municipal i reclama que no se li autoritzi l’ús perquè és una formació que “fomenta l’odi i el discurs contra les dones, el col·lectiu LGTBI i les persones migrades”.

“Colau no hauria de permetre que aquest acte es produís”, ha afirmat Collboni. En aquest sentit, el líder socialista ha explicat que proposaran a l’Ajuntament un protocol d’ús dels espais públics a Barcelona perquè no se cedeixin a formacions que fomenten “el discurs de l’odi”.

Jaume Collboni ha recordat que Vox va bloquejar al Senat una declaració que demanava la igualtat plena del col·lectiu LGTBI al món de l’esport i que, per tant, la presència d’aquest partit al Palau Sant Jordi contradiu “els valors de l’olimpisme”. Amb l’acte a Barcelona, Vox vol reviure el míting que van fer a l’emblemàtic Palacio de Vistalegre, a Madrid.

Pisarello demana coherència a Collboni

La demanda feta per l’alcaldable socialista ha rebut crítiques, en concret la de l’actual primer tinent d’alcalde i número 3 dels Comuns a les properes generals, Gerardo Pisarello. En una piulada a Twitter, Pisarello ha lloat a Jaume Collboni que “exigeixi expulsar el discurs de l’odi de l’espai públic”, però ha recordat -amb una fotografia- que per fer-ho “amb un mínim d’autoritat, hauria de començar per no manifestar-se amb Vox“.

La fotografia que ha adjuntat Gerardo Pisarello correspon a la manifestació unionista del 8 d’octubre de 2017 que, segons la Guàrdia Urbana, va reunir 350.000 persones a la ciutat.