El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha presentat les propostes per a la igualtat de gènere la vigília del 8-M. La candidatura dels republicans es compromet a assegurar la paritat “en tots els òrgans de govern de l’Ajuntament”, incloent-hi les empreses municipals, patronats, consorcis o instituts dependents. També es vol garantir la paritat en tots els àmbits de gestió i entre el personal eventual.

“Barcelona és dona, ho és i ho ha de ser molt més”, ha dit Maragall en una compareixença amb 19 dones d’ERC. L’alcaldable dels republicans s’ha compromès a “impregnar de feminisme” el seu projecte electoral i “la ciutat sencera”. La consellera Ester Capella, la diputada Eva Baró i les regidores Montse Benedí i Gemma Sendra han llegit 19 propostes d’ERC per a la igualtat de gènere al Parc de la Ciutadella, davant de l’escultura de la pintora Pepita Teixidor.

Entre les mesures, hi ha l’activació del “currículum anònim” en els processos de selecció per garantir la igualtat d’oportunitats, la perspectiva de gènere en el disseny dels pressupostos i les polítiques públiques, visibilitzar la memòria i la contribució de les dones a través del nomenclàtor i l’atorgament de premis i medalles, i un reforç dels serveis municipals destinats a l’atenció a les dones, entre altres propostes.