María Luz Guilarte, diputada de Cs al Parlament, serà la número dos a la llista de Manuel Valls a les eleccions municipals del 2019. Guilarte és llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Granada i especialista en relacions internacionals. Com a número dos de Valls, diu que treballarà per “rescatar Barcelona dels anys grisos del populisme”.

El candidat de la plataforma Valls BCN 2019 ha presentat també aquest divendres altres dones que formaran la llista. En el quatre hi ha situat l’exmilitant d’Unió Eva Parera i, en el número vuit, Noemí Martín, consellera de Cs al districte de Nou Barris. Parera ha assegurat que Valls és “l’elit dels candidats veient la mediocritat dels altres” i ha dit que representa “el canvi real”. Per cert que, Pararea ha anunciat que es donarà de baixa d’Units per Avançar perquè no comparteix l’apropament amb el PSC.

Valls: “Soc feminista”

Manuel Valls ha aprofitat la presentació de les dones que ocuparan els primers llocs de la llista per erigir-se com a feminista.“Soc feminista. Barcelona és una ciutat feminista i volem la igualtat real”, ha afirmat. En el seu discurs, ha donat suport a la secretària judicial Montserrat del Toro, que aquesta setmana ha declarat al judici del procés. Valls ha lamentat que hagi estat “atacada de forma escandalosa”.

Els noms de les dones anunciades aquest 8-M se completen als primers llocs d’una llista que tindrà en el número tres l’exalcalde socialista de l’Hospitalet Celestino Corbacho. Valls ha dit que la número sis, també una dona, està encara en procés de decisió i ha reiterat que hi haurà regidors actuals de Cs en els primers llocs, tot i que no entre els quatre primers.