Jaume Collboni ha criticat aquest dissabte el gest de Manuel Valls de demanar per carta a PSOE, PP i Ciutadans un “acord de país” per a Espanya. Considera que es tracta d’una cortina de fum i d’una operació de maquillatge. Ha dit que Valls vol tapar la vergonya d’haver participat a la manifestació contra Sánchez a Madrid i la vergonya que “el seu partit, Ciutadans”, pactés a Andalusia amb el partit d’ultradreta Vox“.

Per això, Collboni ha demanat a Valls que sigui coherent i responsable perquè la seva tradició política és bloquejar la ultradreta.

Collboni contra el discurs d’odi i d’ultradreta

El socialista ha fet aquestes declaracions acompanyat aquest dissabte de les ministres Meritxell Batet i María Jesús Montero. El socialista ha assegurat que si és escollit alcalde de Barcelona a les eleccions municipals del 26 de maig no permetrà que el discurs d’odi i d’extrema dreta que tant Ciutadans com PP estan normalitzant, s’apoderi de la ciutat.

“Ni podem ni volem debatre l’autodeterminació”

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat la posició del PSOE de cara a les eleccions generals del 28 d’abril. Montero ha dit que “tant impossible és parlar d’autodeterminació com de l’aplicació indefinida de l’article 155“. Per això ha defensat la posició dels socialistes davant d’aquells que, tant per una banda com per l’altra, no volen la unitat d’Espanya.