El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha plantejat que en episodis amb nivells màxims de pol·lució el transport públic metropolità sigui gratuït. S’aplicaria, segons Collboni, quan se superin els 40 mg de partícules contaminants per m3, uns 10 dies l’any. En un col·loqui al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, Collboni ha dit que calen “mesures contundents, pedagògiques i que fomentin el transport públic” contra la contaminació.

Collboni ha dit que mesures com la gratuïtat del transport públic són “en positiu” i les ha contraposat a un peatge a l’entrada de la ciutat, que el govern d’Ada Colau està estudiant.“Hi ha gent que agafaria el metro per primera vegada en molt temps”, ha valorat el líder socialista, que ha apostat per una mobilitat privada en vehicle elèctric i la promoció del transport públic.

Vol que l’Estat ajudi a acabar l’L9

En el mateix col·loqui, Jaume Collboni ha expressat la necessitat que el Govern espanyol “prengui part” a acabar l’L9 del metro. El candidat del PSC ha dit que “l’Estat s’ha de prendre com a propi el metro excepcionalment” perquè l’L9 és una línia mig feta. No ha donat més detalls del grau d’implicació estatal, perquè ha dit que no vol fer propostes “sense estar fonamentades i pensades”.