En el marc d’un col·loqui amb els lectors del diari digital Vilaweb, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit que la unitat d’acció de tot el moviment independentista és “cabdal” i no ha descartat la possibilitat d’una candidatura unitària a les eleccions municipals del mes maig.

Urgència nacional

Fins i tot Torra ha parlat d‘urgència nacional per mirar de recuperar Barcelona: “Necessitem guanyar la capital del país, necessitem tenir l’alcalde al costat del procés independentista. Em sembla un tema d’urgència nacional”.

El president també ha reconegut que per l’enorme complexitat del factor personal aconseguir aquesta candidatura unitària serà una tasca difícil. Torra ha volgut reconèixer el mèrit d’organitzar unes eleccions primàries com les que va fer en el seu dia l’Assemblea Nacional i altres iniciatives, que demostren un bon estat de salut democràtic al país.

Les eleccions europees

Quim Torra també ha volgut parlar de les eleccions europees després de la sol·licitud, per part d’Arnaldo Otegui, de formar un bloc independentista en el qual ja hi ha Bildu, Esquerra Republicana i el BNG. El president de la Generalitat ha afirmat que ell no renuncia que aquest projecte polític sigui possible. En aquest sentit Torra ha reconegut que obtenir uns bons resultats a les municipals i a les mateixes europees podria donar una empenta definitiva al moviment sobiranista.