D’altra banda, s’instal·larà l’enllumenat provisional que il·luminarà la carretera fins que finalitzi del tot el cobriment, a finals de l’estiu del 2018. Els treballs previs es faran en horari nocturn per evitar grans afectacions de mobilitat. Tot i així, comportaran talls parcials o totals durant la nit, de diumenge a dijous, entre les sortides 5 i 6 de la ronda, de la Vall d’Hebron i Vallcarca. La primera fase de les obres definitives s’iniciarà el mes de juliol.

Es taparà la ronda des de l’avinguda del Jordà i gairebé fins al pont del carrer d’Arenys, un total de 180 metres. El cobriment es farà en dues fases d’obres. La primera començarà d’aquí a un mes, al juliol, i s’allargarà fins al setembre. Durant aquests tres mesos es preveu construir els fonaments de la futura coberta on ara hi ha la mitjana de la via. Mentre durin els treballs es perdrà el carril central de totes dues direccions i, per tant, només hi haurà dos carrils oberts a la circulació.

La segona fase s’iniciarà ben entrat el 2018. Es construiran dos murs de més als laterals, que aguantaran la coberta i permetran unir les dues calçades superiors. Tot plegat acabarà, si es compleixen les previsions, a finals de l’estiu vinent. Amb el cobriment parcial de la ronda de Dalt, l’Ajuntament vol reduir la fractura urbana que, diu, suposa la via i millorar la qualitat de vida dels veïns de l’entorn.