La jornada de protestes al barri del Raval ha començat a la plaça d’Aureli de Campany a les onze del matí, quan més de 200 persones s’han concentrat en una trobada antifeixista que ha estat vigilada per un fort dispositiu policial. Els manifestants, majoritàriament joves, han mostrat pancartes amb lemes com “som antifeixistes, som anticapitalistes”, alguns amb samarretes commemoratives de la Diada, d’altres amb estelades i alguns també amb indumentària i consignes contra les retallades. En la trobada han llegit un comunicat en què s’ha lamentat que el Departament d’Interior hagi autoritzat una marxa antidemocràtica pel centre de la ciutat.

A les dotze del migdia, a la confluència de la rambla del Raval amb el carrer de Sant Rafael, ha començat la marxa feixista convocada per Alianza Nacional. Els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han fet un fort desplegament de seguretat per evitar enfrontaments al barri, ja que a pocs metres havia tingut lloc la trobada antifeixista i el barri ha aparegut aquest matí ple de cartells en què es podia llegir “Volem un barri sense nazis.”

La manifestació dels grups ultres ha transcorregut amb el lema “Catalanidad es hispanidad”, el mateix crit de fa un any als incidents del centre cultural Blanquerna. De fet, alguns dels assistents havien participat en aquells fets. En la marxa hi havia representants d’Alianza Nacional i també de La Falange. En la manifestació s’hi ha pogut veure icones nazis i banderes preconstitucionals, i alguns han cridat consignes antidemocràtiques. També s’han viscut moments de molta tensió entre els ultres i els antifeixistes, que s’han insultat, i també amb els cossos de seguretat.