Interior ha rebut la convocatòria de quatre manifestacions per a l’11 de setembre a Barcelona. Una d’aquestes manifestacions és la que organitza el grup d’ultradreta Alianza Nacional. La marxa arrencarà a les 12 h a la confluència de la rambla del Raval amb el carrer de Sant Rafael i acabarà al monument de Cristòfor Colom.

Alianza Nacional vol denunciar amb aquesta mobilització la “tergiversació de la figura de Rafael Casanova”, qui diuen que lluitava per la llibertat d’Espanya. Defensen que no poden consentir “que es manipuli la història com ho fan els partits separatistes”.

Els organitzadors i la conselleria han pactat un canvi en el recorregut, que s’havia d’iniciar a la placeta d’Aureli Capmany. Precisament en aquest punt, la plataforma Unitat contra el Feixisme ha convocat la mobilització entre les 10 i les 12 h en aquesta mateixa plaça sota el lema “Volem un barri sense nazis”. Els membres de la plataforma antifeixista rebutgen la convocatòria d’Alianza Nacional, i critiquen que Interior autoritzi un acte d’aquest tipus. Afegeixen, a més, que la proposta de manifestar-se pel Raval tampoc no és casual, tenint en compte que al barri hi ha persones de procedències molt diverses.

Altres mobilitzacions d’Alianza Nacional

En la Diada de 2013, un grup d’extrema dreta va irrompre al Centre Cultural Blanquerna, la seu de la Generalitat a Madrid, amb banderes d’Alianza Nacional i preconstitucionals. Precisament, la Falange ha convocat una concentració davant del centre a les 19 h del pròxim dia 11 per demanar l’absolució dels imputats pels fets.

L’última manifestació d’Alianza Nacional a la ciutat va ser amb motiu del 12 d’octubre. Van aplegar unes 300 persones a la plaça d’Espanya, després de l’arribada de tres autocars noliejats des de Madrid. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va prohibir per a aquell mateix dia una marxa des de la plaça de Sants fins a la plaça d’Espanya. El grup d’ultradreta també va sortir al carrer el desembre de 2009 com a resposta a l’onada de consultes independentistes. En aquella ocasió, també es va pactar un canvi de recorregut amb el Departament d’Interior.