Dimecres 10 al vespre

Els actes institucionals començaran a les 20 h al Fossar de les Moreres en homenatge “als Herois de l’Onze de Setembre de 1714”. Aquest any coincideixen amb el 25è aniversari de la remodelació de l’antiga plaça i el pont elevat que connectava la llotja reial de Santa Maria del Mar amb el Palau Reial del Pla de Palau. A les 20 h el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, encapçalaran l’ofrena floral, acompanyada de les actuacions musicals de diferents orfeons i corals.

A les 20.20 h la Casa Llotja de Mar acull un acte de commemoració del Tricentenari dirigit per Josep Maria Mestres que combinarà intervencions de personatges com Pere Arquillué, Emma Vilarasau o Clara Segura amb música.

Dimecres 10 a la nit

Una vegada finalitzat l’acte institucional de la Casa Llotja de Mar, cap a les 21 h, se celebraran diferents actuacions multidisciplinars a 13 escenaris del Gòtic i la Ribera com la plaça del Rei, la de Sant Pere, el Palau Requesens o El Born Centre Cultural, que acolliran espectacles de música i dansa del segle XVIII, dansa contemporània, actuacions de quartets de corda i cobles o de titelles, entre d’altres.

Diverses agrupacions i partits polítics han convocat concentracions durant la nit al Fossar de les Moreres, així com les marxes de torxes de la Barceloneta, la Ribera i dels barris del Poble-sec, Sant Antoni i Sants.

Dijous 11 al matí

Els actes de la Diada començaran ben d’hora. A les 8 h tindrà lloc a la plaça Comercial, davant El Born Centre Cultural, i amb el nom d”Érem. Som. Serem.’, on 300 violoncel·listes interpretaran una composició d’Albert Guinovart escrita per a l’ocasió a partir d’uns versos de Miquel Martí i Pol.

A les 9 h el govern de la Generalitat farà l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, seguit de la Mesa del Parlament i la resta de partits i entitats de tot Catalunya que es vulguin sumar a l’ofrena. Paral·lelament, el Palau de la Generalitat i el Parlament faran jornada de portes obertes entre les 10 h i les 19 h.

Dijous 11 a la tarda

La ciutat es col·lapsarà per la Via Catalana 2014, que omplirà 11 quilòmetres de la Gran Via de les Corts Catalanes i la Diagonal formant una ve baixa. Els primers talls de trànsit es començaran a produir a les 15 h, fet que complicarà molt la circulació superficial per la ciutat i convertirà el metro en l’opció principal per moure’s per Barcelona. Acompanyada d’actuacions musicals i de castells als diferents escenaris del recorregut, la ve baixa tindrà el punt àlgid a les 17.14 h, quan es formarà el mosaic de la senyera, i s’acabarà cap a les 18.30 h, després dels parlaments.

A les 19 h començarà la Festa per la Llibertat organitzada per Òmnium Cultural al passeig de Lluís Companys, amb les actuacions d’Els Pets, Sanjosex i la Gossa Sorda.