ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ha autoritzat un traçat de la manifestació independentista que converteix Barcelona en una gàbia per als barcelonins i per als propis turistes." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "A mi em sembla que el que és una gàbia és no deixar que la ciutadania decideixi lliurement votant democràticament i pacíficament quin és el futur que vol". RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Serem a la ve baixa perquè creiem que és una de les millors garanties perquè el 9 de novembre puguem omplir les urnes de vots."

El PP ha anunciat que no participarà en cap acte de la Diada organitzat per l’Ajuntament i tampoc no anirà a l’ofrena a Rafael Casanova que farà la corporació municipal. Alberto Fernández Díaz ha denunciat que l’alcalde “ha posat Barcelona al servei de l’independentisme” i ha criticat que s’hagi permès el traçat de la ve baixa sense garantir el dret a la mobilitat de tots els ciutadans. “Xavier Trias ha autoritzat un traçat que converteix Barcelona en una gàbia per als barcelonins i per als mateixos turistes”, ha sentenciat Fernández Díaz. El líder del PP ha denunciat també el llibre blanc que l’alcalde ha encarregat per analitzar què pot representar per a Barcelona ser capital d’estat. “Mentre Trias pensa en la capital d’estat no es preocupa de l’estat de la ciutat”, ha dit.

El president del Grup Municipal d’Unitat per Barcelona (ERC+Dcat+Rcat), Jordi Portabella, ha replicat a Fernández Díaz que “la gàbia és no deixar que la ciutadania voti democràticament i pacífica quin és el futur que vol”. Portabella espera que la ve baixa sigui “un gran èxit de mobilització popular” i ha assegurat que “Barcelona facilitarà que hi haig una bona pràctica” durant la manifestació. El líder independentista ha agraït a l’alcalde que anunciés l’elaboració del llibre blanc sobre Barcelona capital d’estat, i ha recordat que la iniciativa és fruit d’una petició que la coalició li va fer en el ple de maig. “Som en la línia encertada”, ha valorat.

Com Portabella, el president del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha confirmat que tots els regidors de la coalició assistiran a la Via Catalana 2014, al tram 57. “Per guanyar el dret a decidir el 9 de novembre cal que l’11 de setembre hi hagi una gran mobilització”, ha dit Gomà. El líder ecosocialista ha fet una crida a la participació en una concentració que està convençut que serà “un veritable èxit”. Ricard Gomà creu que la ve baixa “és una de les millors garanties perquè el 9 de novembre puguem omplir les urnes de vots”.